top of page
Search

Slovenski gin KARAKTER med najboljšimi I Craft Spirits Berlin


Bronasta plaketa za Imagine Dry Gin Destilarne Karakter na tekmovanju Craft Spirits Berlin 2021

Karakter Imagine dry gin osvojil nagrado na najbolj prestižnem tekmovanju ročno izdelanih butičnih žganih pijač v Berlinu.


V mesecu februarju se je v nemški prestolnici, ki slovi kot središče svetovne craft scene, prvič predstavila tudi naša Destilarna Karakter. Na enem izmed največjih in najbolj prestižnih mednarodnih tekmovanjih za ročno izdelane butične žgane pijače – CRAFT SPIRITS BERLIN se je za nagrade potegovalo več kot 470 različnih žganih pijač iz kar 25 različnih držav.


O tekmovanju / pogoji za sodelovanje:


Vsaka prijavljena destilarna je morala za udeležbo na tekmovanju potrditi, da so njihove pijače narejene iz izključno naravnih sestavin, so ročno izdelane in polnjene v omejenih količinah. S temi pogoji se iz tekmovanja izključi vse komercialno dostopnejše žgane pijače, ocene in priznanja pa so podeljena samo mikro in malim butičnim (craft) destilarnam.


Strokovna žirija in ocenjevanje:


Strokovno žirijo je letos sestavljalo preko 20 posameznikov, priznanih strokovnjakov iz sveta žganih pijač, iz številnih evropskih držav (Nemčije, Belgije, Nizozemske, Švice...). Vsak vzorec je bil po principu »blind tastinga« ocenjen s strani štirih žirantov, kriteriji pa so zajemali naslednje lastnosti:

  • čistost/barva, (čistost oz. barva pijače)

  • aromatika,

  • tipičnost arome,

  • uravnoteženost aroma/alkohol (uravnoteženost arome v povezavi s stopnjo alkohola),

  • okus,

  • tipičnost okusa,

  • uravnoteženost okus/alkohol (uravnoteženost okusa v povezavi s stopnjo alkohola),

  • splošno mnenje.


Slovenski IMAGINE DRY GIN med najboljšimi craft gini na svetu!

Imagine dry gin Destilarna Karakter bronasta nagrada na tekmovanju Craft Spirits Berlin

26. februarja so organizatorji tekmovanja objavili rezultate strokovne žirije. IMAGINE DRY GIN Destilarne Karakter je tako v najštevilčnejši kategoriji (New western style gin*) prejel prestižno bronasto priznanje. Žirantom je bila še posebno všeč sadna osnovna karakteristika okusa in cvetlične note arome.


*New western style gin je podktegorija ginov, pri katerih brinje ni prevladujoč aromat.



Veseli nas, da je svetovna stroka prepoznala kvaliteto ter posebnost Imagine dry gina in s tem uvrstila našo craft destilarno na mednarodni zemljevid ročno izdelanih butičnih žganih pijač. To je še en mejnik za slovenski gin in slovenske destilarje, ki vedno znova dokazujemo, da se s pravim pristopom, vztrajnostjo in lokalnim pridihom zelišč lahko kosamo z najboljšimi v svetovnem merilu.



Te zanima še več?



Recent Posts

See All
bottom of page