top of page
Karakter (29)-2 -compressed.jpg
Matic z baklo v roki
Urban z baklo ob novoletni smreki

KARAKTER

 

Nešteto navdihov in idej, preoblikovanje obstoječega, nenavadni okusi,

raznovrstni karakterji in presenečenja.

Vsak potrebuje fine trenutke,

nove okuse in doživetja,

kaj misliš?

Timi z baklo in zlato vrečo ob novoletni jelki

O NAS

Karakter smo v letu 2016 ustanovili trije dolgoletni prijatelji Timi, Urban in Matic. Odraščanje v čudoviti naravi, pod strmimi bregovi in ob hladnih meglicah bohinjskega jutra je v nas prebudilo ljubezen do domačega kraja, predanost in željo, da tukaj ukoreninimo svojo poslovno pot.

S svojimi strokovnimi znanji (kulinarika, inženiring in marketing), s širokim krogom prijateljev, znancev, naših družin in podpornikov smo uspeli ustvariti uspešno znamko, ki prosperira zaradi spoštovanja znanj in veščin naših prednikov, varovanja naravnih danosti in zavedanja pomembnosti človeškega faktorja v vsem, česar se lotevamo. Na prvo mesto postavljamo kvaliteto življenja, uživanje v dobrem in veselje (tudi ob še tako malih zmagah in trenutkih).  

Glavna tri področja, s katerimi se ukvarjamo so:

Destilacija in fermentacija pijač, kulinarika in dogodki.  

V destilarni Karakter je naše glavno vodilo ustvarjanje destiliranih pijač iz najboljših naravnih dobrin naše okolice, ki odražajo preprostost ter hkrati kompleksnost tehnik in znanj z ozirom na postopke, zapise in okuse, ki se v naših krajih prenašajo iz generacije v generacijo že stoletja.

Karakter Bar je prostor, kjer vedno diši po dobri hrani, kjer nikoli ne manjka osvežitve na vroč poletni dan in kjer so glasbeni večeri vedno polni dobrega vajba. V baru združujemo lokalne ponudnike, mlade umetnike in glasbenike, žar entuzijaste in vas, ko si zaželite mirne dopoldanske kave, divjega petkovega večera ali pa “izi” sobote v ležalniku na vrtu ob vodi.

 

Zanoodle je naš najmlajši član družine, ki se nahaja v centru Ljubljane. Opisali bi ga kot sproščen in nepretenciozen kotiček, kamor lahko pridete nekaj na hitro pojest, se podružit s prijatelji, spit buteljko naravnega vina, poskusit domačo kombučo, začet dan ali zaključit večer.

Bi radi izvedeli več?

O naši zgodbi ali Karakter ginu.

TRIJE BOHINJCI

Timi Rožič iz Destilarne Karakter

Timi Rožič

"Ni panike, to je fiks!"

Človek Šporget a.k.a Bolj k je čudn, bolš je!

Urban Bajrič iz Destilarne Karakter

Urban Bajrič

“Ja ja, ni panike. Sam čak, da vržem v Excel!”

Klasični inženir s stalno potrebo po številkah...

Matic Bezjak iz Destilarne Karakter

Matic Bezjak

”Ej, a veš kva mormo nujno...”

Brainstormer, prepoznavni stil: organizirano-neorganizirani kaos

bottom of page