fbpx
Varovanje podatkov 2018-07-11T15:58:26+00:00

Varovanje osebnih podatkov
Upravljavec osebnih podatkov ter ponudnik spletne trgovine je podjetje DESTILARNA KARAKTER d.o.o, Ponudnik spletne trgovine se hkrati kot upravljavec osebnih podatkov zavezuje k varovanju, hrambi in obdelavi vseh osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalih predpisov s področja varstva osebnih podatkov. Registrirani uporabnik lahko kadarkoli pisno javi preko kontaktnega obrazca na tej spletni strani ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno po elektronski pošti ali na drug dogovorjen način obvestiti uporabnika, ki je to zahteval. Uporabnik po izbrisu podatkov ne more več koristiti ugodnosti, prav tako ga upravljavec odjavi iz baze registriranih uporabnikov. Uporabnik, ki ne želi prejemati posebnih ponudb in drugih informativnega gradiva iz naslova neposrednega trženja se lahko odjavi od vseh oblik obveščanja. Vsi osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani, se uporabljajo izključno za namen poslovanja (pošiljanja naročil) in pošiljanje obvestil o novostih, če je uporabnik izrecno izbral to opcijo, v skladu z veljavno zakonodajo in za izvršitev ponudnikovih obveznosti po teh splošnih pogojih.

Podatki, ki jih potrebujemo
Za izvedbo naročila in obveščanje o njegovem statusu od vas potrebujemo naslednje podatke:
Ime in priimek
Naslov
Email naslov
Podatke o kreditni ali debetni kartici ( v primeru plačila s kreditno ali debetno kartico )

Zahteva po spremembi ali izbrisu podatkov
Podatke, ki jih o vas hranimo, lahko preverite s prijavo v vaš uporabniški račun ali tako da nam pišete preko kontaktnega obrazca.
Preko kontaktnega obrazca ali po navadni pošti lahko kadarkoli tudi zahtevate izbris podatkov iz naše baze.

O piškotkih
Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani se obiskovalcem lahko prilagodi prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, se uporabnika lahko ohrani prijavljenega
za prepoznavanje naprav (računalnik, tablica, mobitel), kar omogoča prilagajanje prikaza vsebine napravi
za spremljanje obiskanosti, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja…)
Onemogočenje piškotkov
Uporabnik odloči ali bo dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke se lahko nadzira in spreminja v spletnem brskalniku.

Naši podatki
DESTILARNA KARAKTER d.o.o
Ulica Pod gozdom 19
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija