fbpx
O nas 2018-07-11T17:11:00+00:00
O nas
O nas

O nas

Destilarna Karakter smo trije Bohinjci, prijatelji že od otroštva. Leta skupnega odraščanja in raziskovanja so nas povezala v dobro delujočo ekipo, ki je lačno iskala projekt, v katerega bi lahko usmerila svojo energijo. Vse nas je privlačila craft scena na splošno, nekaj časa smo razmišljali tudi o ustanovitvi pivovarne, vendar pa smo se zaradi prenasičenosti trga s slednjimi na koncu vseeno odločili za izdelavo žganih pijač in investirali v destilacijski kotel.

Naša prva izbira je bil že v samem začeku gin. Nekaj je k temu pripomogel dokaj preprost postopek destilacije, vendar pa je ta imela še eno, nam zelo pomembno prednost – dopušča veliko prostora za eksperimentiranje in kreativnost pri izbiri sestavin.

Naš cilj namreč ni bil ustvariti tipičnega/klasičnega gina, vendar nas je – tudi zaradi naših poklicnih ozadij – zanimalo, kako se večplastnost in kompleksnost te pijače lahko izrazita in zaokrožita tudi z dodajanjem sestavin, ki se med pridelavo gina navadno ne uporabljajo. Rezultati naših poskusov se kažejo v končnem izdelku: dodobra premišljeni in skrbno pripravljeni kombinaciji zelišč in začimb, ki je ne boste zlahka pozabili. Naš gin je drzen, svež, mamljiv, neukrotljiv. Naš gin ima karakter.